Simo Holm ajoi Gran Turismo 7:n vuoden 2023 Suomen mestariksi

Kuva: Antero Talja

Finnish Auto Simracing Team ry:n järjestämä Gran Turismon Suomen mestaruussarja ajettiin toista kertaa. Sarja koostui kuudesta karsintakilpailusta, jotka ajettiin syyskuun ja joulukuun välisenä aikana 2023. Sarja huipentui Tampereella 6.1.2024 Tubecon Games -tapahtumassa ajettuun livefinaaliin. Finaaliin oli kutsuttu karsintasarjassa 12 eniten pisteitä kerännyttä kuljettajaa haastamaan hallitsevan Suomen mestarin, rovaniemeläisen Johannes Karhapään.

Jo syyskaudella ajettu karsintasarja osoitti, että tänä vuonna Suomen Gran Turismo -kuljettajien taso on ollut voimakkaassa kasvussa. Asian vahvisti tammikuinen finaali, jossa Suomen mestaruus ratkesi hiuksen hienosti tiimien välisten taktiikkaerojen noustessa suureen rooliin.

Livetapahtuma järjestettiin Tubecon Games -tapahtumassa Tampere-talossa 6.1.2024.

Tampere-talon yksi suurista saleista muuntui täysimittaiseksi Gran Turismo -areenaksi – täynnä virtuaalista jännitystä ja innostusta. Tapahtuma oli loppuunmyyty jo hyvissä ajoin ja Tampere-talossa vierailikin tapahtuman aikana lähes 6000 henkilöä.

 

Kuva: Antero Talja
Kuva: Ville Väisänen

Kaikenikäiset kuljettajat saivat mahdollisuuden kokea Gran Turismo -pelin realistisuuden tapahtumavieraille pyhitetyllä simulaattorialueella, jossa he pääsivät istumaan OverPower Oy:n laadukkaiden rigien aidoilta tuntuvien ohjauspyörien taakse ja kilpailemaan toisiaan vastaan huippuluokan kilpa-autoilla Samsungin tarkkojen ja suurten näyttöjen vieden kuljettajat lähes oikeasti radalle.

Ikä eikä pituus ollut päättäväisille tulevaisuuden lupauksille esteenä – oman vuoron jälkeen oltiin into piukassa valmiina hyppäämään vaikka aikuisten ajovälineisiin, jotta radalle päästäisiin uudelleen.

Kuva: Antero Talja

Myös GT7-finalisteille tapahtuma oli ikimuistoinen ja kerrottavaa riittää varmasti moniksi vuosiksi eteenpäin.

Tapahtumaan oli jälleen luotu suuren maailman kisatunnelmaa aina kuskien paikalleen kuuluttamisten, haastatteluiden sekä livelähetyksen kautta. Enää ei oltu omissa nurkissa ajamassa, vaan joka puolelta pystyi näkemään vastustajan fyysiset reaktiot radan tapahtumiin sekä kuulemaan yleisön suosionosoitukset hienojen ohitusten jälkeen.

Aika-ajon perusteella kilpailuun lähdettiin seuraavassa järjestyksessä:

  1. Simo Holm (Finnish Auto Simracing Team ry)
  2. Johannes Karhapää (GT Finland Racers ry)
  3. Markus Könönen (Maatu eSports)

Kisa oli äärimmäisen tiukka, ja pelaajat joutuivat käyttämään kaikki taitonsa voittaakseen vastustajansa.

Tunnelma oli katossa, kun satapäinen yleisö kannusti omia suosikkejaan niin paikan päällä kuin Youtuben livelähetyksenkin välityksellä.

Lopulta voittoon ajoi Finnish Auto Simracing Team ry:tä edustanut tamperelainen Simo Holm, joka kiitteli finaalin jälkeen tiimiä upeasta ryhmätyöstä.

”Kiitos myös kaikille kuskeille ja tiimille tuesta. Lisäksi iso kiitos järjestäjille. Puitteet sekä tuotanto toimi hienosti.

Itsekin saanut virtaa yhdistyksen ja meidän tiimin kautta tähän touhuun. Upeaa yhteistyötä tehtiin koko kausi, mistä johtuen finaalissa nähtiin useita yhdistyksen kuljettajia.”

Tällä Holm viittaa siihen, että finaalissa ajaneiden 13 kuljettajan joukossa oli viisi F.A.S.T. ry:n kuskia. Holmin lisäksi finaalissa ajoivat seuraavat F.A.S.T. kuljettajat:
– Tomi Karhukorpi (4.)
– Jussi Saaristo (8.)
– Sami Kananen (9.)
– Sami Keskinen (10.)

Tapahtuma päättyi upeasti juhlalliseen palkintojenjakoon, jossa voittajat pääsivät vastaanottamaan palkintonsa raikuvien suosionosoitusten saattelemana seuraavassa järjestyksessä:

  1. Simo Holm (Finnish Auto Simracing Team ry), kuvassa keskellä
  2. Toni Stolt (GT Finland Racers ry), kuvassa vasemmalla
  3. Joonas Hyttinen (GT Finland Racers ry), kuvassa oikealla

Gran Turismo -livetapahtuma oli kuskeille unohtumaton kokemus ja se vahvisti edelleen GT-yhteisön yhtenäisyyttä. Tapahtuman menestys nostaa odotuksia tuleville vastaaville tapahtumille, kun kuskit odottavat jo innolla seuraavaa mahdollisuuttaan astua virtuaalisiin kilpa-autoihin ja kilpailla toisiaan vastaan joko verkon välityksellä tai livenä.

”Pitkä tie tehtiin jälleen yhdistyksen sisällä, jotta kuljettajat pääsivät taas ajamaan finaalia livekisassa. Kiitos kuuluu kaikille mukana olleille vapaaehtoisille ja tietenkin yhteistyökumppaneillemme, jotka sarjan mahdollistivat.

Edes viime hetken haasteet eivät estäneet tapahtuman järjestämistä, vaan koko Suomen Gran Turismo -yhteisö puhalsi yhteen hiileen, jotta finaali saatiin järjestymään halutussa formaatissa.

Itse Tubeconissa ajettu Gran Turismo 7 eSM23 -livetapahtuma ylitti odotuksemme moninkertaisesti. Pelaajien intohimo ja sitoutuminen kovatasoiseen kilpailuun näkyivät selvästi ja tunnelma Tampere-talossa oli mahtava”, kertoo Finnish Auto Simracing Team ry:n puheenjohtaja Markus Viitanen.

Gran Turismon Suomen mestaruussarjan huipentuma Tubecon Gamesissa korosti suomalaisen simracingin suosiota. Tapahtuma ei ainoastaan kruunannut parhaita kuljettajia, vaan vahvisti myös simracing-yhteisön yhteenkuuluvuutta. Se osoitti, että simracing on enemmän kuin peli – se on kilpailua, intohimoa ja yhteisöllisyyttä, jotka yhdistävät harrastajia ympäri Suomea.

Teemme kaikkemme, jotta Suomen Gran Turismo -skene saisi ansaitsemansa huomion myös valtamediassa ja kuljettajat pääsisivät kehittymään huippuunsa. Tätä varten jatkamme kansallisten ja kansainvälisten huipputapahtumien ja -sarjojen järjestämistä ja kehittämistä edelleen vuonna 2024 – vieden lajia määrätietoisesti eteenpäin”, toteaa Viitanen haastattelun lopuksi.

Tarkemmat tulokset ja tiedot GT7 eSM23 -karsintasarjasta ja -finaalista, sekä muistakin Finnish Auto Simracing Team ry:n kisoista, löydät FiSRA:n sivuilta.

Voit kokea jokaisen kilpailun kaikki hetket uudelleen suuntaamalla yhdistyksen Youtube-kanavalle.

Finnish Auto Simracing Team ry @ SoMe:
WWW
Discord
YouTube
X / Twitter
Facebook
Instagram
TikTok

#OnkoNytSinunVuorosi #GT7eSM2023 #GT7eSM

Yhdistyksen tavoittaminen:
yhteydenotto (a) fast-simracing.com