Mikä F.A.S.T.?

Finnish Auto Simracing Team (F.A.S.T.) on perustettu 2015. Toimintamme keskittyy tällä hetkellä PlayStation 4 ja PlayStation 5 konsoleilla ajettaviin kansallisiin ja kansainvälisiin Gran Turismo 7 tapahtumiin ja sarjoihin.

Ajomme perustuu toista kuljettajaa kunnioittavaan kovaan kilvanajoon, jossa jokaisen kuljettajan tulee voida luottaa kanssakilpailijan toimintaan. Tavoitteenamme on mahdollistaa kuljettajan kehitys maailman kärkeen saakka, tarjoamalla jokaista tasoa haastavia tapahtumia.

F.A.S.T. on useamman vuoden toiminut yhteistyössä Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) kanssa (www.simracing.fi). Olemme jo useamman vuoden tehneet yhteistyötä useiden ulkomaisten ajoyhteisöjen kanssa kuten esimerkiksi MRC, NGR, RCR, Pure-GT ja ARC. Ruotsin pääsarjasta (SRL) koottua joukkuetta vastaan olemme ajaneet Team Fin vs. Team Swe- maaotteluiden sarjoja jo vuodesta 2017 saakka.

Millaisia tapahtumia F.A.S.T. järjestää?

Viikottainen vakio-ohjelmamme sisältää tiistaina käynnissä olevan sarjan vapaat harjoitukset. Näihin pääset mukaan vaikka et sarjaan pääsisikään osallistumaan. Perjantaisin ajetaan Jusmon-pörinät, joissa ajetaan rennolla otteella pääasiassa vakioautoilla (N-luokka) lyhyitä kilpailuita. Sunnuntai on pyhitetty virallisille kisoille / tapahtumille. Joitain muutoksia voi näihin tulla, joten kannattaa seurata SoMe-kanaviamme.

Tapahtumiamme esittelevän videon voit katsoa alta

Miten pääsen mukaan?

Tapahtumiimme pääset mukaan helposti ja matalalla kynnyksellä. Tarvitset vain PlayStation 4 tai PlayStation 5 konsolin, sekä Gran Turismo 7 pelin. Tapahtumiin osallistuminen ei velvoita ratti/poljin-yhdistelmän tai erillisen rigin hankkimista, voit tulla mukaan myös ohjaimella. Olit sitten vasta-alkaja tai simuratojen konkari, F.A.S.T. tarjoaa sinulle omaa tasoasi vastaavaa kilpailua viikottain. Discordin kanavien kautta kannattaa rohkeasti kysellä lisätietoja tai vaihtoehtoisesti voit ottaa myös suoraan yhteyttä sivujemme lomakkeen kautta.

Miten ilmoittaudun sarjoihin?

Sarjoihin ilmoittautuminen tapahtuu FiSRA:n sivuston www.simracing.fi kautta. Rekistöröitymällä ilmaiseen simracing.fi palveluun, voit jättää ilmoittautumisesi sarjaan. Osoitteesta https://simracing.fi/sarjat/9 löydät kaikki F.A.S.T. tällä hetkellä käynnissä olevat viralliset tapahtumat ja sarjat joihin vaaditaan erillinen ilmoittautuminen. Huomioithan että sinun tulee ilmoittautua erikseen sekä sarjaan, että jokaiseen osakilpailuun johon aiot osallistua.

Tuleeko kisalähetyksiä livenä?

Kyllä tulee! Kaikkien virallisten tapahtumien ja sarjojen live-lähetykset tulee suorina suomeksi selostettuna F.A.S.T. Youtube-kanavalta. Kanava kannattaa laittaa tilaukseen ja kellolla vielä muistutukset päälle, jolloin saat aina tiedon kun uutta sisältöä lisätään tai live-lähetys on alkamassa. Antamalla sisällömme peukkua, autat meitä saavuttamaan parempaa näkyvyyttä ja sitä kautta viemään lajia eteenpäin. Kanavamme löytyy osoitteesta

https://www.youtube.com/FinnishAutoSimracingTeam

Voinko tukea F.A.S.T. toimintaa jotenkin?

Kyllä voit. F.A.S.T. toiminnan tukeminen on täysin vapaaehtoista. Eri tukitapoja ovat esimerkiksi yksityisen henkilön tai yrityksen rahallinen tuki, elämys-/tuotepalkinnot sarjoihin. Lisäksi yrityksen antama tuki on verovähennyskelvollista. Tukiasioissa kannattaa ottaa yhteys suoraan Taloudenhoitajaan tai sähköpostitse hallitukseen.