FAQ - usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä F.A.S.T.?

Finnish Auto Simracing Team (F.A.S.T.) on perustettu 2015 ja rekisteröity yhdistykseksi 2021. Toimintamme keskittyy tällä hetkellä PlayStation 4 ja PlayStation 5 -konsoleilla ajettaviin kansallisiin ja kansainvälisiin Gran Turismo 7 -tapahtumiin ja -sarjoihin.

Ajomme perustuu toista kuljettajaa kunnioittavaan kovaan kilvanajoon, jossa jokaisen kuljettajan tulee voida luottaa kanssakilpailijan toimintaan. Tavoitteenamme on mahdollistaa kuljettajan kehitys maailman kärkeen saakka tarjoamalla jokaista tasoa haastavia tapahtumia.

F.A.S.T. on jo useamman vuoden toiminut yhteistyössä Finnish Sim Racing Association ry:n (FiSRA) kanssa. Olemme jo useamman vuoden tehneet yhteistyötä myös useiden ulkomaisten ajoyhteisöjen kanssa kuten esimerkiksi MRC, NGR, RCR, Pure-GT ja ARC. Ruotsin pääsarjasta (SRL) koottua joukkuetta vastaan olemme ajaneet Team Fin vs. Team Swe -maaotteluiden sarjoja jo vuodesta 2017 saakka.

Millaisia tapahtumia F.A.S.T. järjestää?

Viikottainen vakio-ohjelmamme sisältää tiistaina käynnissä olevan sarjan vapaat harjoitukset. Näihin pääset mukaan, vaikka et sarjaan pääsisikään osallistumaan. Perjantaisin ajetaan Jusmon pörinät, joissa ajetaan rennolla otteella pääasiassa vakioautoilla (N-luokka) lyhyitä kilpailuita. Sunnuntai on pyhitetty virallisille kisoille / tapahtumille. Joitain muutoksia voi näihin tulla, joten kannattaa seurata SoMe-kanaviamme ja tulla mukaan Discord-palvelimellemme.

Tapahtumiamme esittelevän videon voit katsoa alta.

Miten pääsen mukaan?

Tapahtumiimme pääset mukaan helposti ja matalalla kynnyksellä. Tarvitset vain PlayStation 4 tai PlayStation 5 -konsolin sekä Gran Turismo 7 -pelin. Tapahtumiin osallistuminen ei velvoita ratti/poljin-yhdistelmän tai erillisen rigin hankkimista, vaan voit tulla mukaan myös ohjaimella. Olit sitten vasta-alkaja tai simuratojen konkari, F.A.S.T. tarjoaa sinulle omaa tasoasi vastaavaa kilpailua viikoittain. Discordin kanavien kautta kannattaa rohkeasti kysellä lisätietoja tai vaihtoehtoisesti voit ottaa myös suoraan yhteyttä sivujemme lomakkeen kautta.

Miten ilmoittaudun sarjoihin?

Sarjoihin ilmoittautuminen tapahtuu FiSRA:n sivuston kautta. Rekisteröitymällä ilmaiseen simracing.fi-palveluun voit jättää ilmoittautumisesi sarjaan. Löydät yhdeltä sivulta kaikki F.A.S.T.:n tällä hetkellä käynnissä olevat viralliset tapahtumat ja sarjat, joihin vaaditaan erillinen ilmoittautuminen. Huomioithan, että sinun tulee ilmoittautua erikseen sekä sarjaan että jokaiseen osakilpailuun, johon aiot osallistua.

Tuleeko kisalähetyksiä livenä?

Kyllä tulee! Kaikkien virallisten tapahtumien ja sarjojen live-lähetykset tulevat suorina suomeksi selostettuna F.A.S.T.:n YouTube-kanavalta. Kanava kannattaa laittaa tilaukseen ja kellolla vielä muistutukset päälle, jolloin saat aina tiedon, kun uutta sisältöä lisätään tai live-lähetys on alkamassa. Antamalla sisällöllemme peukkua, autat meitä saavuttamaan parempaa näkyvyyttä ja sitä kautta viemään lajia eteenpäin.

Voinko tukea F.A.S.T.:n toimintaa jotenkin?

Kyllä voit! Toiminnan tukeminen on täysin vapaaehtoista. Helpoin tapa tukea toimintaamme on liittyä jäseneksi. Muita tukitapoja ovat esimerkiksi yksityisen henkilön tai yrityksen rahallinen tuki sekä elämys-/tuotepalkinnot sarjoihin.

Lisätietoa toimintamme tukemisesta voi lukea Tue toimintaamme -sivulta.

Huomaathan, että yrityksen antama tuki on verovähennyskelvollista. Tukiasioissa kannattaa ottaa yhteys suoraan taloudenhoitajaamme tai sähköpostitse hallitukseen.