Gr3-kalustolla ajettu Suomisarja toimi Finnish Auto Simracing Team F.A.S.T.:in sekä Finnish Simracing Association Ry FiSRA:n ensimmäisenä yhteisenä kautena vuonna 2018.

Tämä sarja on jo 33:as FiSRA:n sivustolla ylläpitämämme sarja tai tapahtuma! Simracing.fi sivulla ylläpidettyjä kisojamme on kolmen vuoden aikana ollut jo lähes 200.

Kuten ensimmäinenkin sarja, myös Suomisarja 2.0 ajetaan PlayStationin Gran Turismo Sportilla, sekä Gr.3-luokan rata-autoilla. Pelin Gr.3 autoille on tehty todella kova testi, jonka perusteella on poistettu ylivoimaiset sekä selvästi heikoimmat autot. Mutta ei hätää, kuljettajilla on edelleen valittavana 21 autoa, joista kaikki on etumoottorisia ja takavetoisia (FR). Sarjan pituus on kuusi osakilpailua ja se ajetaan tammi-helmikuussa, jolloin ehdimme hyvin päättämään ennen kuin uusi Gran Turismo 7 julkaistaan (Tämän hetkinen julkaisu: 04.03.2022).

Ja mitä ratoihin tulee, kukaan ei varmasti tule pettymään. Mukana on vain aitoja kilparatoja, jotka tulevat haastamaan jokaisen kuljettajan jokaisessa osakilpailussa.

Sarja alkaa 16.1.2022 ajettavalla Suzukan osakilpailulla. Mukana on myös Sarthen katurata, joka tunnetaan ehkä paremmin Le Mans kilpailujen näyttämönä. Kuljettajien kestävyyttä tullaan myös koittelemaan Nordschleifen metsän keskellä, sillä molemmat näistä pitkistä osakilpailuista kestää noin 90 minuuttia, muiden kisojen ollessa noin 60 minuutin mittaisia.

Muut kisat ajetaan Brands Hatch:in GP, Nurburgring GP sekä Monzan radoilla.

Osakilpailun kulkuun on myös haettu uusia ideoita muun muassa F1-radoilta. Osakilpailu alkaa kello 17:00, jolloin ajetaan 15 minuutin karsinta-aika-ajo, jonka perusteella kuljettajat laitetaan omatasoiseen lohkoonsa. 

Tämän jälkeen on pieni hengähdystauko. 

Kello 17:45 ajetaan kisalohkoissa aika-ajo, jolla kuljettajat laitetaan kisan lähtöjärjestykseen. Erittäin mielenkiintoiseksi tästä tekee se, että kuljettajilla on vain 10 minuuttia aikaa ajaa YHDEN kierroksen aika (oneshot aika-ajo). Ja kuten sanotaan, eikä siinä vielä kaikki. Kuljettajan tulee lähteä kisaan samalla renkaalla, millä on tuon yhden kierroksen ajanut. 

Tämä yhdistettynä rengassääntöön, jonka perusteella kuljettaja saa käyttää kisassa vain yhden setin määritettyä pehmeämpää rengasseosta, tullaan varmasti näkemään mielenkiintoisia taktiikoita kuljettajien välillä.

Edellä mainuttuja sääntöjä ei kannata pelästyä, sillä tähänkin sarjaan pääset mukaan helposti ja matalalla kynnyksellä. Tarvitset vain PlayStation 4 tai PlayStation 5 konsolin, sekä Gran Turismo Sport pelin. Tapahtumiin osallistuminen ei velvoita ratti/poljin-yhdistelmän tai erillisen rigin hankkimista, voit tulla mukaan myös ohjaimella.

Jos autojen säätäminen ei ole tuttua, tarjoaa Finnish Auto Simracing Team Ry viime vuosina ajettujen tiimi- ja maajoukkueautojen säädöt niistä autoista, joilla on viime vuosina ajettu ja ovat mukana sarjassa!

Sarjan ilmoittautumiset ja sarjan lisätiedot

 

Sarjan aikana on hyvä mahdollisuus antaa näyttöjä tuleviin Gran Turismo maaotteluihin, sillä Finnish Auto Simracing Team Ry on valittu virallisen Suomen Gran Turismo maajoukkueen operaattoriksi vuodelle 2022.