Slide 1
nyt käynnissä
GT4 MASTERS

Tässä Gran Turismo Sportin sarjassa haetaan GT4-luokan mestaria. Sarjan viidelle parhaalle jaetaan 150 euron potti.

Slide 2
Finnish Auto Simracing Team ry
Liity jäseneksi klikkaamalla

Liittymällä jäseneksi tuet toimintaamme, parannat sarjojen palkintoja sekä pääset osalliseksi hyviin jäsenetuihin.

Slide 3
Nordic Masters
Kansainvälisiä huipputapahtumia

Joukkueemme ajaa epävirallista Pohjoismaiden mestaruussarjaa yhdessä Tanskan, Ruotsin ja Norjan kanssa.

previous arrow
next arrow

Finnish Auto Simracing Team ry ajaa koko ajan kansallisia ja kansainvälisiä huipputapahtumia ja sarjoja.

Tälle sivulle on kerätty kaikki käynnissä olevat sekä menneet viralliset tapahtumamme sekä lyhyesti kuvattuna tapahtumiamme.

Tapahtumiimme pääset mukaan helposti ja pienellä kynnyksellä. Tarvitset vain PlayStation 4 tai PlayStation 5 konsolin, sekä Gran Turismo Sport pelin. Osallistuminen on ilmaista emmekä velvoita sinulta esimerkiksi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapahtumia järjestetään jatkuvasti kaikentasoisille kuljettajille. Helpoin tapa on liittyä mukaan esimerkiksi tiistaisin järjestettäviin käynnissä olevan sarjan vapaisiin harjoituksiin tai perjantaisin järjestettäviin Jusmon pörinöihin.

Jusmon pörinät on F.A.S.T.:in pitkäaikaisin tapahtuma. Sitä on ajettu lähes joka perjantai yli kahden vuoden ajan. Pörinöissä ajetaan pääasiassa ns. onemake kisoja pienitehoisilla katuluokan autoilla. Nämä lyhyet noin 15 minuutin kisat eivät vaadi kuljettajalta mitään harjoitustaustaa, mukaan pääsee kuka vain. Näihin tapahtumiin on löytänyt mukaan kaikentasoisia vakiokasvoja kaikkialta maailmasta.

Vapaat harjoitukset on kaikille vapaita sessioita, joissa ajetaan vapaata harjoitusajoa sekä yleisesti kokonaisuudessaan tulevan sarjaosakilpailun sessio kokonaisuudessaan.

Viralliset sarjamme ajetaan pääasiassa sunnuntaisin alkuillasta. Osakilpailut koostuvat yleisesti lyhyestä 10-20 minuutin aika-ajo/karsintasessiosta, teknisestä tauosta sekä itse kilpailusta. Kilpailjen jälkeen pyritään pitämään kuljettajahaastattelu osakilpailun kärkikuljettajille.

Aika-ajon/karsinnan perusteella kuljettajat jaetaan omaa tasoaan vastaaviin lohkoihin. Näin toimiessa, kuljettajat pääsevät aina ajamaan omantasoisessa ryhmässä, jolloin kilpailu pysyy tasaisena ja haastaa kuljettajaa eniten auttaen kuljettajaa kehittymään.

Osakilpailujen kisapituus on yleisesti noin 60 minuuttia. Kisoissa kuljettajan tulee huomioida sarjakohtaiset rengas- ja polttoainekulutukset ja rakentaa oma varikkotaktiikkansa sen mukaan.

Sarjoissa ei ole velvollisuutta ajaa koko sarjaa, vaan mukaan pääsee vaikka yhdeksi osakilpailuksi kerrallaan silloin kun se itselle parhaiten sopii.

Pääsarjoissamme on yleensä mukana myös rahanarvoiset palkinnot joista ilmoitetaan sarjakohtaisesti. Jos haluat lähtee mukaan sponsoroimaan yksittäistä sarjaa tai toimintaamme yleisesti, tutustu erilliseen sponsorointi-sivuumme tai ota meihin suoraan yhteyttä.

Team Finland ja Team F.A.S.T. Ajamme tiimikisoja kahdella eri tiiminimellä. Nimensä perusteella Team Finland joukkue ajaa tiimikisoja eri maista koostuvia joukkueita vastaan. Vuoden 2021 alussa Suomen joukkueemme ajoi epävirallista Pohjoismaiden mestaruussarjaa Nordic Masters:ia yhdessä Ruotsin ja Norjan joukkueiden kanssa. Sarja koostui viidestä osakilpailusta. Tämän lisäksi Team Finland on kohdannut Ruotsin, Saksan ja Englannin joukkueita.

Finnish Auto Simracing Team ry on vuosia tehnyt kansainvälistä yhteistyötä eri Gran Turismo yhteisöjen kanssa. Näitä kisoja ajamme Team F.A.S.T.-joukkueella. Näitä vastustajia ovat olleet esimerkiksi MRC (Mature Racing Club), NGR (Nextgen Racing), RCR (Radical Racing), Pure-GT ja ARC (Adrenaline Racing Club).

Molempiin joukkueihin on erillinen hakunsa. Valinnat tehdään joukkueenjohdon toimesta kuljettajien sen hetkisen kisavauhdin perusteella, eli jos nämä tiimikisat kiinnostavat, kannattaa käydä näyttämässä vauhtiaan virallisissa sarjoissamme ja tapahtumissamme. Näin saamme valittua aina kovimman mahdollisen joukkueen vastaamaan saamaamme haasteeseen.