GT7 Suomen Mestaruus - karsintaviikko 1 ajettu

Tässä se on, nimittäin virallinen tuloslista Gran Turismo 7 Suomen Mestaruussarjan ensimmäisestä karsinnasta.
Kuljettajilta vaaditaan tässä sarjassa tasaisen kovan ajotaidon lisäksi myös todella kovaa keskittymistä sekä paineensietokykyä, sillä kuljettajien tulee onnistua karsinta-ajossaan juuri sinä ajankohtana kuin kuljettaja on itse etukäteen ilmoittanut.

Lisäpainetta varmasti tuo kuljettajille myös jokaisen neljän karsintapäivän jälkeen päivittyvä tuloslista, josta kuljettajat voivat seurata kanssakilpailijoiden suorituksia. Tämäkin tuo oman strategisen osa-alueensa sarjalle, sillä jos kuljettaja ajaa aikansa ensimmäisten joukossa, voi hänellä olla pienempi paine ajaa aikansa, kuin esimerkiksi neljäntenä päivänä ajavilla kuskeilla. Toisaalta ensimmäisten joukossa ajaneet joutuvat odottamaan varmasti pitkältä tuntuvan loppu karsintaviikon tietoa siitä, mihin saakka oma suoritus riitti.

Jokaisella karsintaviikolla 13 nopeinta kuljettajaa jatkavat sunnuntaina ajettavaan A-finaaliin, jossa voittajalle on tarjolla suora paikka sarjan pääfinaaliin.
Sijoitukset 14-26 jatkavat sunnuntain B-finaaliin, josta on mahdollista kerätä sarjapisteitä ja sitä kautta edetä kohti finaalipaikkaa. Loput sijoitukset karsiutuvat tässä kohtaa käynnissä olevalta kisaviikolta, mutta voivat luonnollisesti jatkaa jälleen sarjan seuraavalla karsintaviikolla entistäkin vauhdikkaammin.

Uusia kuskeja pääsee mukaan sarjaan loppusyksystä ajettavaan viimeiseen karsintapäivään saakka ja kun vielä silloinkin on mahdollisuus päästä pääfinaaliin, voidaan todeta, että sarjassa voi tapahtua aivan mitä vain.

Talven pääfinaalissa ajavat jokaisen karsinnan voittajat (4 kuljettajaa) sekä sarjan aikana yhdeksän (9) eniten pisteitä kerännyttä kuljettajaa.

Ensimmäisessä karsinnassa 28 kuljettajaa antoi suorituksensa ja tiukoillehan ne sijoitukset menivät ja kuljettajat saivat jännittää keskiviikkoillan viimeiseen ajosessioon saakka tieto siitä, mihin oma suoritus riitti.

Nopeimmasta ajasta piti kynsin ja hampain kiinni Anton ”Punttoni” Puumalainen kahden karsintapäivän ajan. Ero kakkoseksi ajaneeseen Markus ”maatu79” Könöseen oli vain 0.008s!
Kolmanneksi nopeimman ajan saavutti Janne ”JiiRabbit” Mattila, tosin kolmannen ja neljännen sijoituksen välinen ero oli myös tuo sama maaginen 0.008s.
Kärkinelikko oli myös ainoa, joka alitti hämmästyttävän 2:13 ajan.

1. Anton ”Punttoni” Puumalainen 2:12.789
2. Markus ”maatu79” Könönen 2:12.797
3. Janne ”JiiRabbit” Mattila 2:12.930

Suurin jännitys oli varmasti oli kuljettajilla joiden aika alkoi 2:13.5 – 2:13.6. Tähän väliin nimittäin mahtuivat karsinnan sijoitukset 10-17. Sijoituksen 13 ja 14 välinen ero oli hiuksenhieno 0.004s, jonka kautta Atte ”Alffi87” Lehkonen (2:13.546) sai kiinnitettyä itsensä viimeiseen A-finaali paikkaan ohi Sami ”HappyRollingDog” Keskisen (2:13.550).

Ensimmäisen karsintaviikon tulokset on kokonaisuudessaan nähtävillä sarjan sivuilta.

Sekä A- että B-finaalit tullaan lähettämään suorina lähetyksinä Finnish Auto Simracing Team ry:n Youtube-kanavalla sunnuntaina kello 19:00 alkavilla oneshot aika-ajoilla. Kanava kannattaa laittaa tilaukseen jo nyt ja vielä kellolla muistutukset päälle, jotta saat ilmoituksen heti kun lähetys on alkamassa.