GT7 eSM 2023 -finaali

Aloittakaamme suuren suomalaisen taiteilijan – Ismo Leikolan – sanoin: ”No niin!” *

Katsaus menneeseen

Vaikka tämän vuoden Gran Turismo 7:n Suomen mestaruussarja on juuri käynnistynyt, on hyvä katsoa vähän taaksepäin ennen kuin katseet voi kääntää eteenpäin.

Finnish Auto Simracing Team ry sai kunnian järjestää ensimmäisen Gran Turismon SM-sarjan vuonna 2022. Karsintasarjasta muodostui todella jännittävä ja tasainen, eikä mestaruuden ratkaisua voitu millään ennustaa etukäteen – sen verran kovatasoinen finaali oli tulossa. Ja millaisissa puitteissa finaali järjestettiinkään! Järjestäjän näkökulmasta mahdollisuus kruunata ensimmäinen GT-mestaruus livetapahtumassa oli sellainen, ettei sitä vain voinut jättää väliin. Mutta se, millaisia työmääriä tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii – sitä ei moni ymmärrä eikä usko.

Mutta niin vain suomalainen määrätietoisuus sekä tahto tehdä jotain suurta vei meidät kaikki simulaattorikisaamisen ystävät kohti tuntematonta ja kohti upeaa tapahtumaa. Loppu onkin jokaisen mieliin painunutta historiaa: Tampereella 7.1.2023 Tubecon Gamesissa ajettu GT7 eSM 2022 -finaali huipentui Johannes Karhapään mestaruustuuletuksiin!

Suitsutusta tapahtuman onnistumisesta tuli monelta suunnalta: Tubecon yleisöineen oli välittömästi ottanut Gran Turismon avosylin vastaan esittäen samalla kysymyksen ”Otetaanko vuoden päästä uusiksi?”. Helppoa se ei tulisi taaskaan olemaan, sillä tapahtumaan ei ole mahdollista osallistua ilman huippuluokan sarjaa, kumppaneita eikä varsinkaan ilman vapaaehtoisia.

Aikaa ei ollut hukattavaksi, jos tarkoitus oli saada sarja käynnistymään syyskaudella 2023, ja vain muutama päivä finaalin jälkeen F.A.S.T.:n hallitus kokoontuikin päättämään asiasta. Hommat päätettiin laittaa rullaamaan asettamalla sarjasuunnittelulle aikataulut, ja aloitettiin kumppanien haku sekä muut isolle yleisölle näkymättömät tehtävät. Järjestelyihin saatiin muutamia vapaaehtoisia, mutta lisäapu olisi ollut tervetullutta. Pysyimme kuitenkin aikataulussa saaden sarjan pääspeksit julkaistua ennen kesää ja vapautettua suurimman osan työryhmästä lomien viettoon ja kuljettajat valmistautumaan sarjaan.

Kohti tulevaa

Ja sitten takaisin nykyhetkeen. Sarjasta on ajettu avauskisa Brands Hatchissä. Seuraava osakilpailu on luvassa 8.10.2023, jolloin kiertueemme suuntaa Lago Maggioren GP-radalle.

Karsintasarjan lopputuloksiin lasketaan neljän parhaan lopputuloksen pisteet – karsintasarjan yhteensä viidestä osakilpailusta. Näiden lopputulosten perusteella 12 eniten pisteitä kerännyttä kuljettajaa etenee sarjan pääfinaaliin. Sarjaan voi ja kannattaakin lähteä mukaan edelleen – vaikka vain yksittäiseen kisaan.
Ilmoittaudu siis mukaan – ja haasta kaverisikin – sillä ethän muuten voi saada tietää, #OnkoNytSinunVuorosi?

Sarjan pääpalkinnot tarjoaa Crazy Finn Academy (CFA). F.A.S.T. ja seinäjokinen CFA ovat nimittäin yhdistäneet voimansa ja GT7 eSM 2023 -sarjassa parhaiten pärjänneet kuljettajat pääsevät osallistumaan viralliseen CFA:n testipäivään!

Testipäivänä kuljettajat pääsevät ajamaan CFA:n huippusimulaattoreilla ja tarkan datankeräyksen myötä heidän ajoaan voidaan verrata fyysisten ratojen ammattikuljettajiin – tuloksia voi olla analysoimassa mm. kokenut kisainsinööri Ossi Oikarinen. Testipäivässä selviääkin, onko kyseessä huippukuljettaja ja olisiko hänestä jopa seuraavaksi lentäväksi suomalaiseksi maailman moottoriradoille!

Näiden puheiden myötä on ilo ja kunnia vihdoin paljastaa, että…

Gran Turismo 7:n Suomen mestaruussarjan pääfinaali ajetaan jälleen livekisana
Tampereella 5.-6.1.2024 järjestettävässä Tubecon Games 2024 -tapahtumassa!

FASTin järjestämä GT7 eSM 2023 -finaali ajetaan Tubecon Gamesissa 5.-6.1.2024.
F.A.S.T.:n järjestämä GT7 eSM 2023 -finaali ajetaan Tubecon Gamesissa 5.-6.1.2024.

Tubeconin juhliessa 25-vuotista taivaltaan tulevat sekä itse tapahtuma että F.A.S.T.:n osasto kasvamaan huomattavasti. Kokonaisuudessaan Tubeconiin odotetaan tällä kertaa jopa 6000-7000 kävijää!
Lisätietoja tapahtumasta voit lukea Tubeconin sivuilta.

Mahdollisuus auttaa ja osallistua

Finaalin järjestämisessä tarvitaan jälleen useita ja eri rooleissa toimivia vapaaehtoisia, jotta finaalin kuljettajat sekä heidän otteitaan seuraamaan tulleet katsojat pääsevät nauttimaan osaston ohjelmasta kaasu pohjassa! Vapaaehtoisten haku toteutetaan lokakuun 2023 aikana, joten laita some-kanavamme seurantaan.

Tulemme talven aikana myös jakamaan useita Tubecon-lippuja, joten kannattaa pysyä mukana ja seurata YouTube-lähetyksiämme.

 

Vauhdikkain syysterveisin,

Markus Viitanen
Puheenjohtaja, Finnish Auto Simracing Team ry
markus.viitanen (a) fast-simracing.com

Finnish Auto Simracing Team ry @ SoMe:
WWW
Discord
YouTube
X / Twitter
Facebook
Instagram
TikTok

#OnkoNytSinunVuorosi #GT7eSM2023 #GT7eSM

Yhdistyksen tavoittaminen:
yhteydenotto (a) fast-simracing.com

* ISMO | NO NIIN – Suomen tärkein sana