Gran Turismon Suomen Mestaruus on täällä taas!

Vuonna 2022 tehtiin historiaa, kun PlayStationin Gran Turismo 7:llä ajettiin kansallisesta mestaruudesta ensimmäistä kertaa, vaikka GT-pelisarja täytti jo 25 vuotta. Finnish Auto Simracing Team ry:n järjestämän ensimmäisen sarjan finaali ajettiin livetapahtumana Tubecon Games:issa huikeilla OverPowerin rigeillä, joten kuljettajat joutuivat sopeutumaan merkittävästi kotiolosuhteisiin verrattuna. Ensimmäinen GT7 eSM:n voitto lähti 17-vuotiaan Johannes Karhapään mukana Rovaniemelle.

Tänä vuonna sarjan odotetaan kasvavan huomattavasti – niin kuljettajalukumäärällisesti kuin oheistuotannollisestikin. Karsintasarja ajetaan syyskaudella 2023 alkaen syyskuun 17. päivä ja siinä ajetaan viisi (5) kilpailua. Kaksitoista eniten pisteitä kerännyttä kuljettajaa etenee talven pääfinaaliin haastamaan hallitsevan Gran Turismo 7:n Suomen mestarin Johannes Karhapään.

Karsintasarjassa kaikki ajavat samalla Jaguar F-type GT4 -autolla, mutta avoimien autosäätöjen avulla jokainen saa räätälöityä autosta omaan ajotapaansa sopivan kilpailuvälineen.

Karsintasarja kattaa yhteensä viisi osakilpailua, mikä on yksi kilpailu enemmän kuin ensimmäisellä kaudella. Mukaan on otettu legendaarisia aitoja ratoja sekä GT:n omia kilparatoja. Koska Gran Turismo 7:ssä on käytössä upea dynaaminen sää sateineen, on luonnollista, että Suomen mestaruussarjassa kuljettajien tulee ottaa tämäkin huomioon.

Kunkin kuljettajan neljä (4) parasta tulosta huomioidaan loppupisteissä, joten yhden kilpailun jäädessä syystä tai toisesta väliin olet silti täysillä mukana kamppailemassa kuumasta ja halutusta pääfinaalipaikasta. Sarjan pääfinaalin tiedot julkaistaan myöhemmin.

Sarjan jokainen osakilpailu on paketoitu tiukkaan pakettiin, joten kuljettajien tulee olla valmiina koko sunnuntaisen kisapäivän ajan. Iltapäivisin ajetaan karsinta-aika-ajo, jonka perusteella illan A- ja B-finaaleihin etenee 26 karsinnan nopeinta kuljettajaa keräämään haluttuja eSM-pisteitä.

Hallitseva mestari on suoraan kutsuttu finaaliin, mutta hän saa halutessaan osallistua karsintasarjaan. Jos hän sijoittuu sarjassa 12:n parhaan pistesaldon omaavien joukkoon, nousee pisteissä sijalla 13 oleva kuljettaja sarjan pääfinaaliin.

Sarjaan osallistuminen ei voisi olla helpompaa: tarvitset vain PlayStation 4 tai 5 -konsolin, sen ohjaimen sekä Gran Turismo 7 -pelin. Tämän jälkeen maksat sarjan osallistumismaksun, joka on vain huimat 15 euroa. Maksu sisältää suoraan Suomen Elektronisen Urheilun Liiton (SEUL ry) kilpailulisenssin, joten sitäkään ei sinun tarvitse erikseen hankkia. Tämän jälkeen sinulla on muiden mukana mahdollisuus olla seuraava Gran Turismo 7:n Suomen mestari! Sen lisäksi kaikki sarjan osakilpailut tullaan lähettämään suomeksi selostettuina suorina lähetyksinä YouTube-kanavalla. 
Joten syksyn ainoa iso kysymys kuuluukin:  

“Onko nyt sinun vuorosi?”

FAST SoMe:
WWW | Twitter | Instagram | Facebook | Discord

Sarjaan liittyvien kysymysten yhteydenotot
Finnish Auto Simracing Team Ry
yhteydenotto@fast-simracing.com