Finnish Auto Simracing Team ry - Puheenjohtajan tervehdys

Oikein mahtavaa helmikuuta kaikki rakkaat digitaalisen moottoriurheilun ystävät.
Halusin kirjoittaa muutamia ajatuksia menneistä ja tulevasta. Pahoittelut etukäteen näistä monista sanoista, mutta en halunnut tiivistää tätä enempää 🙂

Yhdistyksen vuosi lähti upeasti käyntiin Gran Turismon Suomen Mestaruusfinaalitapahtumalla, joka ajettiin Tampere-talossa järjestetyssä Tubecon Games tapahtumassa 6.-7.1.23.
Siellä voiton vei huippukuljettaja Rovaniemeltä nimeltä Johannes ”Espresso_Juures” Karhapää. Vielä kerran onnea Johannekselle sekä muillekin finalisteille.

Mennyt eSM-sarja on ollut varmasti monen Gran Turismon parissa toimineen henkilön mielessä jo useamman vuoden, mutta vasta nyt kun Gran Turismon täytti 25-vuotta, se realisoitui.
Kiitos siitä kuuluu upealle työryhmälle, joka teki sarjan sekä finaalin eteen satoja vapaaehtoistunteja.

Allekirjoittaneelle Gran Turismon Suomen Mestaruus on aina ollut Gran Turismon osalta se ”The unelma”, minkä eteen olen henkilökohtaisesti sekä yhdistyksemme puheenjohtajana halunnut tehdä runsaasti töitä, jotta myös GT-kuskit pääsisivät ajamaan halutusta tittelistä.

Jotkut teistä saattavat tuntea minut jo GT5 ajoilta saakka, moni on tullut mukaan vasta myöhemmin. Haave Gran Turismon Suomen Mestaruudesta syntyi jo tuolloin kun GT5 kisoja alettiin järjestämään onlinessa.

Haluan henkilökohtaisesti kiittää teitä kaikkia, jotka olette olleet mukana tämän unelman toteuttamisessa näiden vuosien aikana. Tietenkin pitää kiittää myös haavetta tukenutta ja ymmärtänyttä kotijoukkoa. Vuosien aikana kaikki eivät tätä minun harrastusta ole ymmärtäneet tai ovat arvostelleet yhdistyksemme/yhteisömme toimintaa.
Heille voin sanoa myös kiitos, sillä nämäkin palautteet ovat saaneet minut ja yhdistyksemme toimintaan lisää puhtia ja olemme niin vahvoja kuin tällä hetkellä olemme.

Kaikille teille unelmoijille haluan sanoa, älkää luopuko unelmistanne kenenkään sanojen tai tekojen takia. Unelmat on tehty tavoiteltaviksi. Ja joskus saattaa käydä niin että tavoitat unelmasi, ja silloin tiedät kaiken olleen sen eteen tekemäsi työn arvoista.

Suomen Mestaruussarjan merkityksellisyys minulle saattoi paistaa hieman läpi kun sain lähetyksen lopuksi kunnian olla legendaarisen Timo ”Temmo_Maklaren” Mälkösen haastateltavana. Pakko on sanoa, että herkistyminen tulee edelleen joka kerta kun ajattelen sitä sekä koko mestaruussarjaa ja sen huipentumista Tubecon Gamesissa.

Finaalitapahtumassa oli upea tavata teitä monia, joiden kanssa on tullut toimittua jo vuosikausia, mutta ehkä vasta Tubeconissa tapasimme ensimmäisen kerran. Nämä muistot säilyvät meillä ikuisesti ja niitä vaalien onkin upea lähteä suunnittelemaan Gran Turismo 7 Suomen Mestaruussarjaa vuodelle 2023!

ESM-finaalien jälkeen olemme käynnistäneet vuoden ensimmäisen kauden (Back2Basics III), joka on tarkoin suunniteltu ja kehitetty ajatellen sekä täysin uusia Turismo/simracing-harrastajia, kuin jo kokeneillekin kuljettajille.
Tämän kauden aikana olemme jo upeasti saaneet useamman uuden kilpailijan mukaan toimintaan. Toivotamme heidät kaikki tervetulleiksi mukaan Finnish Auto Simracing Team Ry:n toimintaan. Mukaan mahtuu vielä niin radoille kuin taustajoukoiksikin.

Kevätkauden toimintamme jatkuu myös Back2Basics-sarjan ohessa 12.2. ajettavalla Nordic Masters finaalilla. Finaali ajetaan Mt. Panoramalla ja sen pituus on 90 minuuttia. Sarjan finaaliin lähdettäessä Suomen joukkueen pistejohto on vain kaksi pistettä, joten on erittäin tärkeätä että olette mukana kannustamassa Suomen sarjan voittoon. Kisa tulee tuttuun tapaan Youtube-kanavaltamme

Finnish Auto Simracing Team ry toimi vuonna 2022 Suomen virallisena Gran Turismon maajoukkueena, toimien samalla esimerkkinä muiden eSport-lajien maajoukkuetoiminnan koko vuotiselle toiminnalle.

Suomen Elektronisen Urheilun Liitto – SEUL ry katsoo toiminnan olleen laadukasta ja jatkanut yhdistyksemme operaattorisopimusta. Sopimus on voimassa toistaiseksi.
Näin ollen jatkamme Suomen joukkueen toiminnan kehittämistä, ja se onkin yksi yhdistyksemme pääpainopisteistä vuonna 2023.

Nordicin jälkeen kansainväliset huippukisat jatkuvat yksittäisellä huipputapahtumalla, jota olemme suunnitelleet jo syksystä saakka. Kisa pyritään järjestämään sunnuntaina 5.3.23, kunhan saamme vain kaikki aikataulut lukittua lähipäivinä.
Voin jo tässä kohtaa sanoa, että kyseessä on sellainen kisa, jota kukaan ei halua missata, oli sitten kyseessä kuljettajiston tai kannustusjoukon jäsen. Vastaavaa kisaa ei ole kukaan aiemmin Suomessa järjestänyt, mutta monen huulilla se jatkuvasti on ollut. Tästä tiedotamme lisää 12.2. ajettavassa Nordic Masters finaalilähetyksessä.

Maaliskuussa starttaa vuoden toinen kisakautemme, jota tullaan ajamaan kesään saakka. Sarja ajetaan joka toinen sunnuntai 19.3. alkaen.

Kuten tästä näkee, toimintaa ei tule tänäkään vuonna puuttumaan.
Nyt jos koskaan kannattaa lähteä mukaan ja laittaa yhdistyksen SoMe ja Youtube-kanavat seurantaan, niiden kautta saat aina ensimmäisenä tiedon tapahtumistamme.

Olet myös tervetullut yhdistyksemme jäseneksi. Jäsenmaksu vuodelle 2023 on vain 10 euroa ja sillä pääset nauttimaan upeista jäseneduista. Näitä ovat muun muassa tiimitoiminta, ilmaiset automaalaukset jokaiseen 2023 järjestämäämme tapahtumaan sekä aivan uutena etuna, automaattiset ilmoitukset aina kun jäsenien Youtube-kanaville tulee uutta sisältöä.

Jos kiinnostuit yhdistyksen kanssa tehtävästä yhteistyöstä tai toimintamme tukemisesta, otathan yhteyttä Joni Lehtoon (joni.lehto@fast-simracing.com).Voit ottaa meihin yhteyttä myös verkkolomakkeemme kautta, jolloin me otamme sinuun mahdollisimman pian.

Lets have a F.A.S.T. year!

Finnish Auto Simracing Team ry
Puheenjohtaja
Markus Viitanen